Dania mączne

Szanowni Państwo,
nasze potrawy przygotowujemy wyłącznie ze świeżych produktów bezpośrednio przed podaniem. Dlatego czas oczekiwania może być nieco wydłużony.
Dziękujemy za cierpliwość.

Honorujemy tylko płatność gotówką.



DANIA MĄCZNE

Pierogi
Spécjalité de la maison:

Pielemienie Babci Luby
Pierożki nadziewane farszem wieprzowo - wołowym, doprawione cebulką i czosnkiem, podawane z octem lub śmietaną

Czebureki - tradycyjne danie tatarów krymskich.
Pierogi nadziewane aromatycznym i soczystym farszem z jagnięciny, cebuli i czosnku - przysmażane na głębokim oleju.

 

 

- z mięsem
vege- ruskie
vege- z kapustą i grzybami
vege- ze świeżymi kurkami
vege- ze szpinakiem
vege- z mozzarellą, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią
vege- z kaszą gryczaną i suszonymi podgrzybkami
vege- z jagodami 
Naleśniki
Spécjalité de la maison:
vege- z serem Gorgonzola i gruszką
vege- Crepes Suzette – naleśniki na sposób francuski, z sosem pomarańczowo - cytrynowym z dodatkiem rumu
vegeBanana Crepes - z Nutellą i bananami

Naleśniki tradycyjne:
vege- ze świeżymi kurkami
vege- ze szpinakiem, czosnkiem i serem blue
- z łososiem i serkiem śmietanowo - koperkowym
vege- z serem i bakaliami
vege- z konfiturą z malin własnego wyrobu
vege- z Nutellą i świeżymi owocami
Makarony - pasty
vegeAglio olio e peperoncino z oliwą z oliwek, czosnkiem, papryczką chilli i natką pietruszki
vegeAlla genovese z czosnkiem, bazylią, parmezanem, prażonymi orzeszkami pinii i serem feta
Puttanesca z oliwą z oliwek, papryczką chilli, anchovies, kaparami, ciemnymi oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki
© 2011-2015 by Flora Caffe.
Projekt i wykonanie ELINTER